"Educația globală este educația care le permite oamenilor să reflecteze critic asupra lumii și a locului lor în ea; să își deschidă ochii, inimile și mințile la realitatea lumii la nivel local și global. Ea le oferă oamenilor capacitatea de a înțelege, de a-și imagina, de a spera și de a acționa pentru a aduce în lume justiție socială și climatică, pace, solidaritate, echitate și egalitate, sustenabilitate planetară și înțelegere internațională. Aceasta implică respectul pentru drepturile omului și diversitate, incluziune și o viață decentă pentru toți, acum și în viitor."

Declarația de la Dublin (2022) - Declarația europeană privind educația globală până în 2050

Săptămâna Educației Globale are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. În perioada 13-19 noiembrie 2023, Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei și Rețeaua Educației Globale vor sărbători capacitatea Educației Globale de a aborda complexitatea lumii și de a răspunde la interconectarea acesteia. Acest eveniment internațional unic oferă posibilități infinite de participare și are ca scop dezvoltarea unor comunități de învățare pentru o cetățenie globală activă.

În acest an, acțiunile se vor concentra pe două domenii tematice principale: pacea și planeta, iar tema principală a GEW 2023 este: "Pace pentru planetă. O planetă a păcii". Cu toate acestea, orice activitate care contribuie la Agenda 2030 poate face parte din eveniment. Mai multe informații despre noua ediție se află pe site-ul Centrului Nord-Sud: www.nscentre.org.

Pentru diseminare la nivel național, aspecte din activități (imagini, video), însoțite de scurte descrieri, vor fi postate de coordonatorii naționali pe pagina Global Education Week-Romania, pe măsură ce vor fi transmise pe adresa de email dedicată acestei campanii,   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Vă rugăm să completați cu atenție datele solicitate în formular.

 FORMULAR DE ÎNREGISTRARE 

Săptămâna Educației Globale este o campanie la nivel mondial implementată de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei și de Global Education Network în cadrul iLEGEND III, un program comun al Uniunii Europene și al Consiliului Europei: cofinanțat de Uniunea Europeană și de Consiliul Europei.Activitățile organizate în cadrul Săptămânii Educației Globale sunt responsabilitatea exclusivă a organizatorilor și nu reflectă în mod necesar opiniile Uniunii Europene sau ale Consiliului Europei.

TEL VERDE 0787.617.107

CONSILIERE PSIHOPEDAGOGICA

tel verde